Nyt forskningsprojekt om asfalt i sporet

tirsdag 15 mar 16

Projektdeltagere

Projektansvarlig: Teknologisk Institut

Projektdeltagere: DTU Byg, Banedanmark Spor, Atkins Danmark A/S, Arkil A/S

Innovationsfonden støtter et nyt forskningsprojekt, som skal undersøge, om asfalt kan erstatte skærver i jernbanesporet. Projektet er et samarbejde mellem Teknologisk Institut, DTU Byg, Banedanmark, Atkins Danmark og Arkil A/S

Projektet kaldes Roads2Rails og skal forske i mulighederne for et innovativt og omkostningseffektivt asfaltbaseret jernbanekonstruktionssystem. Målet er holdbarhed og mindre vedligeholdelse som dermed kan sikre en mere effektiv og bæredygtig drift af jernbanerne i Danmark. Endvidere er der en forventning om en mindre støjende jernbane.

Udvikling af en optimeret asfaltsporkonstruktion har et stort potentiale for den danske asfaltindustri såvel indenrigs som til eksportmarkeder. Innovationsfonden støttet det fireårige projekt med 6,7 mio. kr.

Læs mere om projektet på Innovationsfondens hjemmeside.

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.